Responsible
Gaming

Game met verstand.

Verstandelijk gamen.

Wij helpen jou verantwoord te spelen. Spelen is leuk, maar je kan niet altijd winnen. Verliezen hoort bij het spel en daar moet je op voorbereid zijn. Daarom moet je verantwoord spelen en geen geld riskeren dat je je niet kan veroorloven te verliezen. Spelen kan ook verslavend zijn en je het perspectief op tijd en geld doen verliezen. Zoals zoveel dingen, kan wat met mate plezierig is, in overmaat rampzalig zijn. We willen dat al jouw speelervaringen zo positief mogelijk zijn, zelfs als je verliest. Daarom werken we er hard aan om je te helpen je eigen spel te beheersen.

Enkele zaken om in acht te nemen : 

 • Gokken is een vorm van vermaak. Het is geen manier om snel rijk te worden en je schulden af ​​te betalen.
 • Gokken is een kansspel. Er zijn geen formules die winst garanderen.
 • Zorg ervoor dat de beslissing om te gokken jouw eigen keuze is.
 • Probeer nooit verliezen goed te maken.
 • Speel nooit als je boos, verdrietig of dronken bent.
 • Controleer regelmatig de bedragen die je uitgeeft aan gokken.
 • Verzeker je ervan dat je alle spelregels kent van het spel dat je speelt.

Bankroll Management

Een goed bankroll management staat hierin centraal. Speel nooit boven je eigen budget, speel nooit met geld van anderen en wees bereid je inleg te verliezen bij elk spel dat je speelt.

Toegang en limieten

In live pokerclubs zoals Pokahnights vzw is de toegang verboden voor spelers onder de 18 jaar en zijn cash games uit den boze. De maximum buy-in voor een tornooi bedraagt €50 (+ max. 1 re-entry). In live casino’s en op online pokerwebsites is de toegang verboden voor spelers onder de 21 jaar. Op websites kan je bovendien maximum €200 per week storten. Enige uitzondering hierop is een speler die specifiek een hogere limiet aanvraagt via de kansspelcommissie met groen licht van de Nationale Bank met een afkoelingsperiode van 72u.

Ken je grenzen

Zulke afkoelingsperiodes of time-outs, pauzes en zelf-uitsluitingen kunnen trouwens altijd door de speler zelf (of zijn directe omgeving) aangevraagd worden. Rechtstreeks bij de Belgische Kansspelcommissie - raadpleeg hun officiële folder voor alle informatie over verantwoord spelen - of via de website van de online pokeraanbieder zelf.

Zoek je steun of hulp voor jezelf of een dierbare? Dit zijn enkele onafhankelijke hulporganisaties in jouw buurt:
Le Pelican Bruxelles
La clé Liège
Sesame Namur
Le Répit Hainaut
Solaix Luxembourg
Addictemo Brabant Wallon
CGG Vlaams Brabant
CAD Limburg
CGG Oost-Vlaanderen
CGG West-Vlaanderen
CGG Antwerpen

Onderstaande organisaties bieden advies en praktische hulp bij het aanpakken van de sociale impact van gokken op spelers en hun omgeving in België.

 • Als je denkt dat je gokverslaafde bent, of hierover wilt praten, dan kan je 24 op 7 terecht bij SOS SPELEN op het gratis nummer 0800/35.777. Daarnaast kan je ook terecht op de website van SOS SPELEN/de Gokkliniek.
 • Zie jij poker als een manier om je te amuseren en te ontspannen, maar ben je bang om geleidelijk een gokverslaving te ontwikkelen als gevolg van financiële, familiale of privé problemen? Bezoek dan zeker Gokhulp.be voor een uitgebreid informatie- en hulpaanbod voor mensen met een gokprobleem. Op de website vind je bovendien ook een aantal zelftests die beschikbaar zijn voor de bezoeker die zichzelf vragen stelt over zijn of haar gokgedrag. De website hoopt een laagdrempelige steun te kunnen betekenen voor probleemspelers.
 • Play Safe is een initiatief van BAGO, een vereniging van vooraanstaande Belgische kansspeloperatoren die een duurzame legale activiteit willen uitbouwen, met respect voor de hoogste standaarden op het vlak van consumentenbescherming. Playsafe wil jou informeren en helpen om op een legale, veilige en verantwoorde manier deel te nemen aan kansspelen en weddenschappen.
 • Always Play Legally is een overkoepelend initiatief van de Belgische Kansspelcommissie, de Bago en de BVWK. De campagne wil antwoorden bieden op vragen waarmee je als speler misschien al bent geconfronteerd of in de toekomst wellicht mee zal geconfronteerd worden. Het is tenslotte in je eigen belang om enkel te spelen op 100% legale websites want als speler op een illegale website beschik je over geen enkele bescherming of garantie op uitbetaling. Je kan op verschillende clips vinden die op eenvoudige en onderhoudende wijze antwoord geven op de meest voor de hand liggende vragen die een speler kan hebben over het verschil tussen legale en illegale goksites en de specifieke risico’s van deze laatste.
 • Voor vragen en opmerkingen, gelieve te mailen naar apen@pokahnights.com
  21+, Gokken kan verslavend zijn. Stop op tijd! Meer info op www.stopoptijd.be
  21+ Le jeu peut rendre dépendant. Arrêtez-vous à temps! Plus d’informations sur www.arretezvousatemps.be